Mapa web
Youtube
Instagram
Campus UNED

A UNED organiza en Verín un curso de cócteles con viño, augardentes e licores de Galicia

3 de mayo de 2019

Desenvolverase no Museo do Viño da vila do Támega os días 10 e 11 de maio para 25 matriculados

OURENSE, 3 de maio de 2019.- Os días 10 e 11 de maio a UNED celebrará en Verín o curso Cócteles do mundo con viños D.Ou. Monterrei e cócteles clásicos con augardentes e licores tradicionais de Galicia. A través deste curso daranse coñecementos de elaboración e degustación dalgúns dos máis famosos cócteles e combinados internacionais de viño, utilizando viño da D.O. Monterrei. Degustaranse  Kir  RoyalSpritz, Sangría, Adonis, etc. A segunda xornada estará dedicada a cócteles e combinados elaborados con augardentes de Galicia e licores tradicionais. Degustaranse  Galeguiña (caipirinha),  mojitos, “pisco”  Sour, Alexander, etc. Este curso celebrarase nas instalacións do Museo  do Viño dos Mercedarios en Verín.  Consta de 6 horas lectivas e presenciais.

O programa iniciarase o venres, 10 de maio cunha primeira sesión, de 18:00 a 18:30 horas, tempo no que Luís Cid  Congil, xornalista e consultor de comunicación, falará sobre  Licor Café, de Monterrei para o Mundo. A seguinte media hora ocuparaa o catador Alejandro López  Facorro, que falará sobre Cócteles de espumosos. Ás 19.15 horas este mesmo docente tratará sobre os Cócteles de viño branco, e a partir das 20.00 horas, haberá o mesmo co tema dos Cócteles de viño tinto. Tras esta sesión, o relator disertará sobre  Vermouth: viños  macerados e os seus cócteles.

O sábado, 11 de maio, o programa iniciarase ás 10:00 horas co tema: O rei da sobremesa, Bagazo de Galicia, do que falará Pedro Tomás  Sestayo  Riveiro, profesor de Servicios de Restauración.  Sestayo dedicará o resto da mañá a ensinar aos alumnos a facer cócteles  vivarachos con augardentes de herbas. Ás 11.00 horas falará da solemnidade do augardente envellecida, para despois dedicarse a explicar os detalles do polivalente licor de herbas. O  comodín cara ao cliente. Ao mediodía referirase a: O licor café. Sobremesa ou  prepostre? E deste xeito finalizará o curso.

As prazas son limitadas a 25 persoas. A matrícula ordinaria é de 10 euros que se abonan online. Coordina este curso Luís José López  Paadin, autor da Guía de Viños de Galicia. Dirixe o curso o doutor Julio Prada Rodríguez, profesor titular de Historia Contemporánea na  Universidade de Vigo e profesor titor do Centro Asociado á  UNED en Ourense. Patrocina o Concello de Verín e colabora  Servino Consulting, S. L.

Carretera de Vigo Torres do Pino  s/n Baixo 32001 Ourense - . Tel. 988371444 info@ourense.uned.es