OURENSE, 11 de febreiro de 2019.- A UNED ofrece a quinta edición do curso no que o alumno recibirá coñecementos acerca da forma primixenia do nacemento do viño, as diferentes técnicas actuais de vinificación en maceración carbónica. Tamén permitirá catar viños elaborados con diferentes uvas desde a conca do Mediterráneo ás máis continentais e atlánticas. Os viños máis madrugadores. Vaise celebrar do 15 ao 16 deste mes no Museo do Viño- Museo dous Mercedarios, en Verín.
Esta iniciativa de extensión universitaria consta de seis horas lectivas, é presencial e o programa proposto é o seguinte: O venres, 15 de febreiro, de 18:00 a 19:00 horas explicarase a orixe do viño, pois o viño nace, non se fai. O relator, tanto desta sesión como das restantes desta primeira xornada, será Luís José López Paadin, autor da Guía de Viños de Galicia. Na seguinte hora os alumnos recibirán conceptos teóricos sobre a Maceración Carbónica. A herdanza ata os nosos días. E, de 20:00 a 21:00 horas, procederase a degustar oito viños de maceración carbónica.
Na mañá do sábado, 16 de febreiro, ás 10.00 horas, tocará o tema da vida sen osíxeno: metabolismo anaeróbico da uva. O encargado de expoñer será José Manuel Ferreira San Miguel, (na foto de Cepas y Vinos) químico e enólogo en Prada a Tope. Este relator explicará, na hora seguinte, a vinificación por maceración carbónica. Etapas e procesos. Observacións experimentais. Na terceira sesión, que comezará ás 12.00 horas, Ferreira San Miguel dará a coñecer as características dos viños de maceración carbónica e a súa evolución: e inclúe unha cata vertical das colleitas 2016, 2017 e 2018.
As prazas son limitadas a 30. A matrícula ordinaria é de 10 euros. Dirixe o curso o doutor Xullo Prada Rodríguez , profesor titor de Historia Contemporánea na UNED en Ourense e profesor da Universidade de Vigo. Do patrocinio encárgase o Concello de Verín, colaborando o @Consello Regulador da D.O. Monterrei.