Mapa web
Youtube
Instagram
Campus UNED

UNED Ourense vólcase coa cultura do viño en Ribadavia

3 de agosto de 2020

A Universidade organiza, xunto col Concello de Ribadavia, con Galicia.wine, co Museo do Viño de Galicia e co Asociación Amigos do Museo dous cursos de iniciación á cultura do viño e de zonas clásicas de Europa, en outubro e novembro

OURENSE, 3 de agosto de 2020.- No Museo do Viño de Galicia, en San Andrés de Camporredondo, no Concello de Ribadavia, presentouse a oferta formativa, prevista para os meses de outubro e novembro, coa que se pretende difundir a cultura do viño entre os profesionais e afeccionados.O Concello de Ribadavia e a entidade Galicia. wine, en colaboración co Museo do Viño de Galicia, a Asociación Amigos do Museo Etnolóxico e Conxunto Histórico de Ribadavia (AMECHIR) e UNED Ourense, organizan a seguinte programación de cursos ao redor da cultura do viño co obxectivo de achegar a posibilidade de coñecer mellor os nosos viños e os do resto do mundo. Os cursos propostos abarcan desde nocións básicas ata certificacións internacionais de recoñecido prestixio.

No acto tomaron parte: Mariluz Expósito, concelleira de Facenda e alcaldesa accidental do Concello de Ribadavia; Jorge Vila, director de Galicia.wine ; Jesús Manuel García, director de UNED Ourense; César Llana, director do Museo Etnolóxico de Ribadavia e do Museo do Viño de Galicia, e Rosa Fernández, secretaria de AMECHIR (Asociación Amigos do Museo Etnolóxico e Conxunto Histórico de Ribadavia.) .Os organizadores agradeceron a colaboración de UNED Ourense e o director desta Universidade pública con implantación en Ourense sinalou o interese da UNED por estar presente nos diversos territorios que configuran a provincia ourensá achegando formación. "A riqueza do mundo do viño nesta provincia non pode ser allea á UNED, pois ao longo do ano ofrece varios cursos á sociedade sobre caldos así como sobre o coidado da viña. Este é un dos aspectos nos que a nosa Universidade pon a súa atención, facendo honra sempre e en todo momento do lema da UNED: A sabedoría move máis que as cousas que se moven".

Do 8 ao 15 de novembro desenvolverase o Curso de Iniciación á Cultura do Viño. Trátase dunha actividade formativa para dar a coñecer a personalidade dos viños do Ribeiro, de Galicia e do resto do mundo a través das súas paisaxes, a súa historia e as súas xentes, de forma sinxela e próxima. As sesións serán de 18:00 a 21:00 horas na sede ribadaviense do Museo  do Viño de Galicia. Consta de seis horas lectivas e será unha actividade presencial.

O xoves, 8 de outubro, expoñerase a Técnica de cata. Variedades de uva. Climas e chans. E o 15 de outubro,  Os traballos na  viña e na adega. Almacenamento e servizo. Inclúe a cata dunha ducia de viños. O relator desta iniciativa será Jorge Vila Fernández, fundador e director de Galicia.wine.

Vai destinado a cantas persoas desexen aprender a gozar do viño. Tanto se lles gusta o viño coma se senten curiosidade por saber algo máis;  se traballan con este produto e non recibiron unha formación básica para explicalo mellor aos seus clientes ou se simplemente gustaríalles coñecer a mellor forma de servilo ou catalo.

A través deste curso, sen coñecementos previos e en moi pouco tempo, conseguimos entender moito mellor o viño e aprender a aprecialo. O programa expón as principais claves para gozar do viño, aplicándoas aos viños de Galicia.

Os grandes clásicos

O segundo curso titúlase:  Os grandes clásicos: España, Francia e Italia.  España, Francia e Italia  son os tres referentes do  viño a nivel  mundial, non só @teniendo en cuenta a súa produción senón tamén por tradición de séculos elaborando viños de alta calidade. Este curso permite realizar unha viaxe fantástica por algúns das paisaxes máis belas da vella Europa, polos seus sabores e as súas culturas. Terá lugar no Museo  do Viño de Ribadavia, do 12 ao 19 de novembro, en horario de 18.00 a 21.00 horas. Consta de seis horas lectivas e é presencial.

O xoves, 12 de novembro, a xornada estará dedicada aos viños de Rioxa,  Ribeira do Douro, Xerez e  Champagne. E o día 19 centrarase nos caldos de  Borgoña, Bordeus,  Piamonte e  Toscana. O relator será Jorge Vila Fernández, fundador e director de Galicia wine. Este curso permitirá catar doce viños.

O curso diríxese a afeccionados ao viño e a súa cultura que desexen coñecer mellor as características das rexións vitivinícolas máis recoñecidas de Europa, aprendendo as particularidades que definen aos seus viños e desenvolvendo as súas capacidades sensoriais para gozalos. É recomendable realizar antes un curso de iniciación.

Ambos os cursos están patrocinados polo  Concello de Ribadavia, a Asociación de Amigos  do Museo  Etnolóxico e  do  Conxunto Histórico de Ribadavia; colabora o Museo  do Viño de Galicia.

Da súa dirección encárgase o profesor titor e coordinador académico de UNED Ourense, Julio Prada Rodríguez e a coordinación corre a cargo de José Iván Martínez Arias, axente de emprego e desenvolvemento local do  Concello de Ribadavia.

Galicia.wine organizará tamén dous cursos de Cualificación WSET, nivel 1 e 2 os días, 19 de outubro e o 23 e 24 de novembro.

UNED Ourense

Comunicación

Carretera de Vigo Torres do Pino  s/n Baixo 32001 Ourense - . Tel. 988371444 info@ourense.uned.es