Mapa web
Youtube
Instagram
Campus UNED

UNED Ourense acolle un novo curso virtual de hixiene e seguridade alimentaria

15 de febrero de 2021

Se celebrará do 22 de febreiro ao 3 de marzo en horario matinal, consta de 25 horas lectivas e dará dereito a un crédito ECTS

OURENSE,  15 de febreiro de 2021.- A Hixiene Alimentaria comprende todas as medidas necesarias para garantir a  inocuidad sanitaria dos alimentos, mantendo á vez o resto de calidades que lles son propias, con especial atención ao contido nutricional.  A formación dos manipuladores de alimentos en materia de hixiene alimentaria, ademais de ser unha esixencia legal, é a principal ferramenta para a prevención das enfermidades transmitidas polos alimentos.  A manipulación de alimentos influirá na salubridade e conservación dos mesmos xa que entramos  en contacto    directo  ou  indirecto  con eles e podemos achegarlle substancias, microorganismos ou obxectos que poidan provocar a súa deterioración temperá ou causar dano ao consumidor. A UNED dáche esta oportunidade co curso que organizou e que se celebrará do 22 de febreiro ao 3 de marzo nas instalacións do Centro Asociado en Ourense. Todas as sesións desenvolveranse entre as 10.00 e as 12.30 horas. O relator será Alejandro Alonso Álvarez,  licenciado en  Biologia, especialidade Biotecnoloxía e técnico en Prevención de Riscos Laborais.

O curso consta de 25 horas lectivas e está en trámite a obtención de 1 crédito  ECTS. Todas as sesións poderanse seguir en liña.

Programa

A mañá do luns, 22 de febreiro estará dedicada a coñecer o concepto contaminación e as principais enfermidades de orixe alimentaria. Ao día seguinte daranse a coñecer  as intoxicacións alimentarias e a correcta manipulación dos alimentos.

O mércores, 24, a xornada estará centrada nos principais métodos de conservación e almacenamento dos alimentos. Ao día seguinte, xoves 25, os participantes poderán aprender a recoñecer os sistemas de  etiquetaje, así como os principais sistemas de  trazabilidad.

Os  principais métodos de limpeza e desinfección, o coñecemento dos sistemas de xestión de pragas e a xestión de lixos e residuos son temas reservados para o venres, 26 de febreiro.

O luns, 1 de marzo, o programa deterase no coñecemento da elaboración dunha Análise de Perigos e Puntos de Control Crítico ( APPCC) e os seus principios básicos, ademais de adquirir coñecementos básicos de lexislación e Organismos reguladores.

O martes, 2 de marzo os rexistrados realizarán un  APPCC con apoio do profesor. Cada alumno deberá entregar o seu  APPCC para superar o curso.

O último día, mércores, 3 de marzo, os participantes volverán realizar un  APPCC con apoio do profesor. Cada alumno deberá entregar o seu traballo  para superar o curso. Ao finalizar a sesión enviarase un test de 28 preguntas a contestar.

A matrícula Ordinaria deste curso custa 35 euros e farase en liña.

Este curso está dirixido por Rosa María  Garcinuño Martínez, profesora Titular e directora do  Dpto. de Ciencias Analíticas na Facultade de Ciencias da UNED. Coordínao María Concepción  Álvarez Gómez, secretaria de UNED de Ourense.

Colaboran a Deputación de Ourense e  o  Concello do Carballiño  e imparte o Centro de Estudos e Aprendizaxe O Carballiño.

 

 

UNED Ourense

Comunicación

Carretera de Vigo Torres do Pino  s/n Baixo 32001 Ourense - . Tel. 988371444 info@ourense.uned.es